Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених «Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі»

19.04.2023 на кафедрі відбулись пленарні засідання секції харчових та хімічних технологій в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених «Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі» Були заслухані цікаві доповіді здобувачів ВО Дмитра Гужавіна «Вплив аерації опари на фізико-хімічні та органолептичних властивості батону дорожнього», Катерини Фабриченко «Сучасні технології та обладнання з переробки риби та рибопродуктів», Віталія Свириденка «Вивчення впливу льону, кунжуту, маку на якість та харчову цінність житньо-пшеничного хліба», Олени Стеченко «Оздоровчий йогурт на рослинному молоці». Представлена тематика робіт торкається інновацій в таких галузях харчової промисловості як молочна, хлібопекарська, рибопереробна. Так. робота Дмитра Гужавіна присвячена інтенсифікації процесів бродіння за рахунок аерації опари. Застосування цього способу обробки опари дозволить зменшити кількість дріжджів і скоротити час бродіння. Робота Віталія Свириденка пов’язана з підвищенням харчової цінності хліба за рахунок використання насіння льону, кунжуту і маку шляхом введення їх в тісто. В ній досліджується вплив способу підготовки насіння (гідратація, подрібнення і та ін.) перед введенням в тісто житньо-пшеничного хліба структурні та смакові якості готових виробів. Підвищенню харчової цінності кисломолочних виробів за рахунок введення рослинної сировини, що містить біологічно-активні речовини, присвячена робота Олени Стеченко. Робота Катерини Фабриченко присвячена новітнім підходам до вибору оптимальних і енергоефективних умов для обробки риби та виробництва копченої рибної продукції. Представлені роботи викликали зацікавленість у присутніх та додаткові запитання для поглиблення в суть роботи. Присутні вирішили відмітити роботу Фабриченко К. за розширення традиційної тематики наукових робіт кафедри. Бажаємо плідної праці і успіхів нашим студентам на науковій ниві.