Гостьова лекція 21.01.23
В рамках гостьової лекції 21.01.23 відбулась зустріч здобувачів вищої освіти нашої кафедри зі стейкхолдером Сероштан І.О., темою якої була безпечність та якість харчових продуктів. Ірина Олексіївна є директором Чернігівської регіональної державної лабораторії Державної Служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Тому і питання лекції були безпосередньо пов’язані з її роботою: регулювання безпечності харчових продуктів в Україні і світі, шляхи одержання безпечної харчової продукції, мікробіологічні критерії безпеки харчових продуктів та ін. Основним наголосом лекції, зробленим пані Іриною було те, що для ознайомлення з принципами нормування мікробіологічних показників безпечності харчових продуктів, з основними мікробіологічними процесами під час виробництва, переробки харчових продуктів є знання про розповсюдження мікроорганізмів у природі, про закономірності їх існування, участі у кругообігу речовин, знання патогенних і корисних мікроорганізмів та способами боротьби з патогенними мікроорганізмами і культивуванням корисних. В стислій й інформативній формі учасники зустрічі мали змогу почути відповіді на основні питання лекції та поставлені ними додаткові питання, і висловили вдячність пані Ірині за таку змістовну зустріч.