Підписання меморандуму про стратегічну співпрацю між Національним університетом “Чернігівська політехніка”, громадською організацією “Фрі Ардуїно” та проектом “Чисте повітря в Україні”.

19 травня 2023 року було підписано меморандум про стратегічну співпрацю між Національним університетом “Чернігівська політехніка”, громадською організацією “Фрі Ардуїно”, яка координує Українську мережу громадського моніторингу якості повітря “Есосity” та проектом “Чисте повітря в Україні”.

Метою меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на захист навколишнього природного середовища від забруднення та дотримання основоположних свобод і прав людини на чисте та безпечне довкілля.

Існують наступні сфери взаємного стратегічного співробітництва: організація спільної науково-дослідної діяльності, підготовка та поширення екологічної інформації та спільних публікацій, моніторинг стану та якості довкілля, поширення та розвиток практик Citizen Science, залучення населення до екологічного моніторингу, ненасильницькі підходи запобігання забруднення довкілля, розвиток та удосконалення екологічної політики.

Сподіваємось на плідну співпрацю!