Обговорення особливостей фахової підготовки майбутніх екологів, що навчаються в НУ «Чернігівська політехніка».

Особливості фахової підготовки майбутніх екологів, що навчаються в НУ «Чернігівська політехніка», обговорили представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації з науковцями цієї установи обговорили під час робочої зустрічі сьогодні, 13 червня.

Директор навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту Національного університету «Чернігівська політехніка» Сергій Цибуля, під час свого виступу детально окреслив основні напрямки діяльності кафедри підготовки фахівців екологів. Детально розповів про здійснення екологічного моніторингу довкілля та громадським моніторингом атмосферного повітря, ознайомив із можливостями здійснення лабораторних досліджень.

Директор Департаменту Наталія Грудницька акцентувала увагу на системній і конструктивній співпраці з університетом та порадила включити до навчальної програми питання стратегічної екологічної оцінки, оцінки впливу на довкілля та регулювання природних ресурсів і відходів.

Крім того, фахівці Департаменту поділились досвідом роботи у сфері здійснення моніторингу довкілля Чернігівщини.

Учасники заходу обговорили можливості університету у проведенні моніторингових досліджень довкілля Чернігівщини, залучення студентів до вивчення стану навколишнього природного середовища області та вирішення її основних екологічних проблем, у тому числі негативного впливу військових дій на природні комплекси.

На завершення зустрічі було означено основні напрями щодо перспектив подальшої співпраці та реалізації спільних природоохоронних заходів.