Круглий стіл «Шляхи забезпечення продовольчої стабільності та екологічної безпеки в умовах глобальних кліматичних змін»

10.04.2025 р до 65 -річчя НУ «Чернігівська політехніка» на кафедрі харчових технологій та екології відбувся круглий стіл на тему «Шляхи забезпечення продовольчої стабільності та екологічної безпеки в умовах глобальних кліматичних змін». У заході взяли участь більше 50 учасників – це запрошені гості, навчально-наукові працівники НУ «Чернігівська політехніка», здобувачі освітніх програм «Харчові технології та інженерія», «Харчові технології», «Екологія», «Екологічна безпека». На круглому столі виступили запрошені гості: Мусієнко Ігор Васильович, директор ТОВ «Дім спецій», член Ради роботодавців НУ «Чернігівська політехніка», Лось Олександр Васильович, директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації. З доповідями виступили магістри кафедри харчових технологій та екології:

  • Коваленко К. Встановлення перспектив сталого та кліматично нейтрального розвитку м.Прилуки на основі технологій «Smart citу».
  • Кравченко В. «Розробка нових видів морозива з використанням рослинного молока».
  • Сапега Б. Ю. «Вивчення перспективності використання руколи у технології пшеничного хліба».
  • Манойло О.С. «Екологічна оцінка впливу роботи каскаду ставків на р. Стрижень».
  • Серік Р. « Виробництво зефіру на основі яблучного соку».

Відбулося жваве обговорення доповідей. За підсумками учасники дійшли думки, що освітні програми НУ «Чернігівської політехніки»  «Харчові технології та інженерія», «Харчові технології», «Екологія», «Екологічна безпека», якраз дозволяють підготувати фахівців, здатних забезпечити продовольчу стабільність та екологічну безпеку в умовах глобальних кліматичних змін. І місія Університету 65 років залишається не змінною – підготовка молоді, яка здатна вирішувати проблеми задля досягнення стабільності і забезпечення розвитку держави.