Фінал Конкурсу стартапів “Startup-Way to Success – 2024”.

Команда конкурсу стартапів, до складу якої входив здобувач Микола Дерев’янко, гр. Е 201, спеціальності 101 Екологія, отримала відзнаку.

26 вересня 2024 року на базі Центру розвитку стартапів та інновацій «Перемога» та за підтримки НУ “Чернігівська політехніка” відбувся фінал Конкурсу стартапів “Startup-Way to Success – 2024”. Захід став справжнім майданчиком для молодих інноваторів з Чернігова та Чернігівської області, де вони представили свої ідеї у сферах інженерії, IT, біології та інших галузях. Ця подія не лише зібрала талановитих молодих підприємців, а й створила атмосферу натхнення, співпраці та креативу.

🔸Загалом було подано 25 стартап-проєктів, серед яких 11 отримали шанс презентуватися у фіналі перед експертним журі. Від талановитих розробників, що прагнуть змінити майбутнє, було презентовано проєкти, які вражали креативністю та перспективністю, оскільки продемонстрували не лише інноваційність, але й соціальну значущість, пропонуючи рішення актуальних проблем суспільства.

💪Найяскравішими стартапами-фіналістами, які отримали визнання та нагороди, стали:

  1. RePolymer – проєкт, що пропонує використання перероблених PET-пляшок для виготовлення протезів, допомагаючи людям і планеті одночасно. Ця ідея відкриває нові горизонти у сфері медицини та екології.
  2. Rubka Clothing Brand – концепт модульного одягу, який можна адаптувати під різні стилі, збираючи його з окремих елементів. Це не лише екологічно, але й дозволяє кожному виразити свою індивідуальність.
  3. Зелена відбудова України – стартап у сфері освіти зі сталого розвитку з використанням інноваційних технологій та інтерактивних методів навчання. Проєкт спрямований на розвиток важливих навичок молоді, необхідних для зеленої відбудови України та формування екологічно свідомого покоління.
  4. LegoCultChe – мобільний додаток, що захопливо знайомить користувачів з історією Чернігівщини через конструкції LEGO. Він не лише розважає, але й навчає новим історичним знанням у цікавій формі.
  5. Вирощування мікрозелені – пропагування здорового способу харчування шляхом вирощування та продажу мікрозелені. Цей проєкт сприяє популяризації корисних продуктів та екологічного харчування.

Ми висловлюємо щиру подяку всім учасникам конкурсу, які доклали зусиль та представили свої стартап-проєкти. Ваш ентузіазм та рішучість надихають на подальші зміни та розвиток. Окрема подяка нашим шановним членам журі, які приймали участь в оцінюванні проєктів  та надали учасникам цінні поради для подальшого розвитку, а також викладачам, які керували проєктами на всіх етапах їх створення.

🔸Цей конкурс, який став вже традиційним, дає поштовх молодим талантам. Вітаємо наших переможців та бажаємо успіхів в подальшій реалізації ваших проєктів!