Фестиваль молока 2021

14.08.21 в міському парку відпочинку м. Чернігова відбувся фестиваль молока 2021 – це свято виробників сільськогосподарської та зокрема молочної продукції, за рахунок яких тримається та розвивається економіка нашої країни. Викладачі кафедри «Харчових технологій» відвідали цей фестиваль, ознайомились з представленою продукцією, зустрілись з стейкхолдерами і обговорили з ними питання співпраці, а саме влаштування ЗВО нашої кафедри на практику, організацію екскурсій, отримання грантів на наукові розробки, в яких зацікавлені дані виробники.

Свою оригінальну і смачну молочну продукцію представили об’єднані територіальні громади таких виробників Чернігівщини:

Домашнє господарство з села Тополі Козелецького району привезли бринзу, сулугуні, молозиво.

ФОП «Слобідська сироварня» представили тверді, м’які, копчені сири, рикотту і солодкі десерти, які виробляють в сироварні в селі Всхіхсвятська Слобода Чернігівського району сімейна пара Заза і Ірма.

ПРаТ «Куликівське молоко» з Куликівки привезло молочну продукцію та пригощало своїми виробами усіх бажаючих.

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив Волинківська молочарська спілка Сосницької територіальної громади привіз до нас оригінальну молочну бринзу вершкову, з базиліком, паприкою, кропом.

Фермерське господарство Напорівське з села Лукашівка Чернігівського району привезло свою натуральну молочну продукцію.

Новгород-Сіверський молокозавод привіз різні види сирів. Представники заводу вважають, що вони виробляють найякісніший сир в Україні. 70% молока для сирів вони збирають на фермах, виготовляють їх з кращих заквасок, привезених з Данії та витримують сир протягом 15 років.

ТОВ «Сири Ліса» із Сновська привезли м’яки види сирів: моцареллу, сулугуні Адигейський сир та інші.

Фермерське господарство КОРОЛЬ і КО завітало до нас із своєю молочною продукцією з села Анисів Чернігівського району.

ТМ «Волошкове поле», м. Черкаси, відомого у нас виробника молочної продукції представили твердий сир, дитячі сирки в шоколадній глазурі та новинку – термостатну сметану (виробляється з потрійною пастеризацією, 21% жирності).

Крім виробників молока, кефіру, йогурту, сирів, масла та сметани на фестивалі була представлена ковбасна, хлібобулочна продукція, мед і медові напої, борошно, крупи та пластівці і навіть шоколад.

Гості з Ніжина привезли авторський натуральний Шоколад на меду з додаванням різних ягід та горіхів.

Щорський (Сновський) завод продтоварів представив різні види печива і пряників.

Крафтовий завод Savin Product с. Савин Козелецького району представив різноманітні ковбаси – дитячу, дієтичну, безглютенову та безлактозну продукцію.

Савин Продукт виготовляє якісні сосиски і ковбаси (лише з найкращого м’яса та спецій) у поєднанні з традиціями здорового харчування та інноваційними технологіями виробництва. Савин Продукт виділяє гранти на наукові та іноваційні розробки ковбасних виробів.

На святі можна було продегустувати парафіївські ковбасні вироби з натуральної сировини, які виробляються в Ічнянському районі Чернігівської області, смт. Парафіївка.

Чернігівське ТОВ «Наша булочка» представило різні види смачного оригінального хліба із власного борошна. Новинками сезону стали хліби для тостів та хліб Мустасаарі по –Скандинавськи на заквасці та з сиропами. «Наша булочка» також виробляє весільні короваї.