Держпродспоживслужба та Національний університет «Чернігівська політехніка» поглиблюють співробітництво у сфері безпечності харчових продуктів та ефективного природокористування

Джерело:

Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука протягом останнього року значно посилено співпрацю із науковими установами та закладами вищої освіти. Проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з різних питань підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя. Здійснюється належне державне управління науково-дослідними інститутами служби, які опікуються різними питаннями підтримки біологічної безпеки.

Ректор університету Олег Новомлинець наголосив, що підготовка фахівців у сферах безпечності харчових продуктів та ефективного природокористування здійснюється на основі вивчення сучасного технологічного обладнання, яке реально застосовується у спеціалізованих організаціях. Науковці спеціалізованих кафедр виконують низку наукових досліджень у сферах організації харчування, харчових технологій, фітосанітарної та екологічної безпеки. Підтримуються контакти із соціально відповідальними роботодавцями, у тому числі і установами Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін ознайомився із наявним науковим та лабораторно-діагностичним обладнанням, яке використовуються при проведенні наукових досліджень та інноваційних проектів у сфері природокористування, у тому числі в частині моніторингу та контролю якості харчових продуктів.

«Науково-навчальний інститут природокористування та гуманітарних наук Національного університету «Чернігівська політехніка» виконує низку наукових досліджень, результати яких є цікавими для установ та підвідомчих підприємств Держпродспоживслужби, у тому числі щодо контролю якості молока і молочних продуктів, визначення у харчових продуктах залишкових хімічних сполук, різноманітних технологій реагування на надзвичайні ситуації біологічної природи. Окрім того, ми зацікавлені у залученні кращих студентів на практику, а випускників – до роботи в нашій системі. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Науково-навчального інституту природокористування та гуманітарних наук, зокрема домовились про проведення науково-навчальних екскурсій для перспективних аспірантів та студентів випускних курсів», – зазначив Сергій Захарін.